SMPK RY  | Kilpailut  | Kerhoillat  | Kuvagalleria  | Tietolaari  | Sidonta videoita  | Reseptejä  | Kurssit  | Reissut/ Tapahtumat
SM-kisojen tuloksia
Jäsenten väliset
Järjestettävät kilpailut 2018
Suurin kalakilpailu
Lomake
Valokuvauskilpailu
Palkitut valokuvakilpailu


Saaristomeren Perhokalastajien vuoden suurin kala- kilpailu 2018

 

 

Yleistä; Kilpailu on kohdennettu Saaristomeren perhokalastajat ry.n jäsenille. Kala on pyydettävä perholla ja käyttäen perinteisiä perhokalastusvälineitä. Niin kutsutut spinfluga tai vastaavat välineet eivät ole hyväksyttyjä kilpailuvälineitä.

 

Palkinnot kilpailussa ovat kiertopalkintoja, jotka jaetaan vuosittain jokaisen sarjan suurimman kalan saajalle yhdistyksen vuosijuhlassa.

 

Kilpailusarjat; 1. hauki 2. harjus 3. kirjolohi 4. siika 5. nieriä eli rautu 6. lohi 7. meritaimen (merestä saatuna) 8. meritaimen (joesta saatuna) 9. järvitaimen 10. vuoden kala.

 

Vuodenkalaksi valitaan kala joka on pyydetty saaristomerestä perhovälinein, kalan lajilla ei ole väliä. Hallitus valitsee vuodenkalan.

 

Vain taimensarjoissa on haluttu ”rajoittaa” kalastusympäristöä ja näissäkin vain siksi, että myös merellinen ympäristö tulisi esille kalastusympäristönä. Tätähän jo yhdistyksemme nimikin puoltaa.

 

Kaikissa sarjoissa kalan voi pyytää niin Suomesta, kuin myös maamme rajojen ulkopuolelta. Lukuunottamatta vuodenkalaa.

 

Kilpailuaika : 1.1.2017 – 11.12.2017. Loppuvuosi on pyhitetty kalojen joulurauhalle

 

Uusi kilpailu alkaa 1.1.2018.

 

Dokumentointi ; Osallistuminen kilpailuun edellyttää pyydetystä kalasta kilpailulomakkeen täyttämisen ja sen palauttamisen kerhohuoneelle tai sähköisesti ariremes23(at)gmail.com viimeistään 11.12.2017

Kalan suuruuden määrittäminen suoritetaan mittaamalla kala leuan kärjestä yhteenpuristetun pyrstön kärkeen. Perinteinen kilomitta ei ole kilpailun kannalta merkityksellinen. Suositeltavaa on kuvata kala ja liittää valokuva lomakkeen yhteyteen. Kuvauksessa on hyvä käyttää mittaa, perhovapaa tai vastaavaa apuvälinettä hyödyksi, joka helpottaa kalan pituuden tulkintaa valokuvasta.

 

Lomakkeita on saatavana kerhohuoneelta tai yhdistyksemme nettisivuilta sähköisenä versiona.